23. 3. 2020

NUJNO OBVESTILO

Obveščamo vas, da zaradi preventivnih ukrepov v zvezi s »Koronavirusom COVID-19« do predvidoma konca aprila, odpovedujemo vsa usposabljanja in strokovne izpite, ki potekajo v organizaciji Upravne akademije.


Vsi odpovedani termini bodo nadomeščeni takoj, ko bo mogoče. O vseh nadaljnjih spremembah vas bomo sproti obveščali.

 

 

26. 2. 2020

Aktualno

V zvezi s »Koronavirusom COVID-19« vas obveščamo, da usposabljanja in strokovni izpiti potekajo po razpisanem urniku. V primeru sprememb vas bomo o tem nemudoma obvestili. 

Glede na ravnanje institucij, usmerjeno v okrepljene preventivne ukrepe, vas vljudno prosimo, da se kot izvajalec  ali udeleženec  v primeru slabega počutja ali drugih znakov obolenj ne udeležite usposabljanj ali strokovnih izpitov ter koordinatorjem čim prej sporočite odsotnost. 

Vzpostavljena je tudi spletna stran Koronavirus COVID-19, namenjena objavi aktualnih informacij pristojnih državnih institucij. Stran najdete na povezavi: https://www.gov.si/podrocja/zdravje/preventiva-in-skrb-za-zdravje/obvladovanje-nalezljivih-bolezni/koronavirus/

 

 

 

 

18. 2. 2020

Spremenjen način obračunavanja DDV za storitve 

Z januarjem 2020 je Upravna akademija začela s spremenjenim obračunavanjem DDV za obvezna usposabljanja (Usposabljanje za imenovanje v naziv ter Strokovno usposabljanje za vodenje in odločanje v prekrškovnem postopku) in strokovne izpite skladno s smernicami Finančne uprave RS. 

Spremembe so naslednje:

1. Pri obveznih usposabljanjih in strokovnih izpitih, ki jih Upravna akademija izvaja na podlagi zakonodaje in je zanje edini izvajalec, se DDV ne obračuna.

Obrazložitev FURS: Strokovni izpiti in usposabljanja, ki se uvrščajo pod SKD P/85.5 in ki jih pod predpisanimi pogoji izvaja UA in so neposredno povezana s poklicem ali stroko ali usmerjena v pridobivanje ali posodabljanje znanja za poklicne namene, so oproščeni plačila DDV.

2. Pri izvedbi vseh drugih usposabljanj, ki jih Upravna akademija izvaja v okviru svojega programa in ni edini izvajalec na trgu, se DDV obračuna

Obrazložitev FURS: Če navedene storitve izvajajo tudi drugi davčni zavezanci, ki morajo od teh storitev obračunavati DDV, mora tudi UA zanje obračunati DDV. 

 

     

17. 2. 2020

Naročilnice 

Za prijavo udeležencev na dogodke Upravne akademije zadošča oddana prijava. Če kljub temu pripravite naročilnico, vpišite številko naročilnice že ob prijavi. Naknadno poslanih naročilnic ne bomo upoštevali.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani Upravne akademije potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate.