Vlada Republike Slovenije je v letu 2015 sprejela Strategijo razvoja javne uprave 2015–2020. Njeni temeljni cilji so usmerjeni v »kakovost in učinkovitost, transparentnost in odgovornost javne uprave«. 

Z namenom uresničevanja zastavljenih ciljev na Ministrstvu za javno upravo izvajamo operacijo Učinkovito upravljanje zaposlenih, v okviru katere potekajo naslednji projekti, ki se bodo izvajali do novembra 2023:

  • vzpostavitev informacijskega sistema za učinkovito upravljanje in razvoj zaposlenih (IS HR-rast)
  • vzpostavitev kompetenčnega modela
  • usposabljanje javnih uslužbencev

V okviru projekta Usposabljanje, ki ga vodimo na Upravni akademiji, želimo dvigniti raven usposobljenosti javnih uslužbencev na področjih, ki so ključna za večjo učinkovitost in strokovnost dela.

Ta področja so veščine vodenja, digitalne kompetence, integriteta in omejevanje korupcijskih tveganj, boljša zakonodaja, upravljanje kakovosti, dobro počutje in projektno vodenje.

Projekt Usposabljanje je namenjen tudi uvajanju različnih sodobnih oblik izobraževanja (e-izobraževanje, interaktivne delavniške oblike, obrnjeno učenje …) in pridobivanju različnih e-gradiv. 

Ciljna skupina: zaposleni javni uslužbenci v državni upravi in organih lokalne skupnosti, na področju integritete in transparentnosti pa tudi zaposleni v organizacijah širšega javnega sektorja. 

V okviru projekta Usposabljanje vsa izobraževanja potekajo brez kotizacije za udeležence.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani Upravne akademije potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih najdete v splošnih pogojih uporabe.