Ministrstvo za javno upravo se zavezuje, da bo omogočalo dostopnost portala Upravne akademije v skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij vsem uporabnikom.

 

Izjava o dostopnosti

Ta izjava o dostopnosti se nanaša na Informacijski sistem eUA, ki je sestavljen iz spletnega mesta Upravne akademije in spletnega portala eUA.

Za zagotavljanje zahtev glede dostopnosti so bile sistemsko zagotovljene nekatere prilagoditve, kot so:

  • odzivno oblikovanje (prilagajanje postavitve vsebine ločljivosti zaslona),
  • navigacija s tipkovnico (prilagoditev za uporabnike, ki ne morejo uporabljati miške),
  • predvidljivo delovanje spletišča,
  • omogočena je uporaba različnih ravni naslovov.

 

Stopnja skladnosti

Informacijski sistem eUA je delno skladen z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zaradi spodaj navedenih izjem.

 

Nedostopna vsebina

Dostopnost portala spremljamo in sproti izboljšujemo posamezne elemente dostopnosti. Kljub temu nekatere objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

Primeri takih vsebin so:

  • dokumenti v formatu PDF (navodila za uporabnike in izvajalce, letna poročila, gradiva, prijavnice na strokovne izpite, potrdila o zaključenem usposabljanju),
  • v celoti oblikovane spletne prijave in gradiva za udeležence usposabljanj,
  • videopomočniki za uporabo portala eUA.

Morebitne prilagoditve bi predstavljale nesorazmerno breme, saj so dokumenti namenjeni ozki ciljni javnosti, nekateri od dokumentov pa vsebujejo tudi zelo veliko kompleksnih grafičnih elementov. V prihodnje bomo ob uvajanju večjih sprememb sistema skrbeli, da bomo te v čim večji meri prilagajali tudi ranljivim skupinam.

 

Priprava izjave o dostopnosti

  • Ta izjava je bila pripravljena 21. septembra 2020.
  • Uporabljena je bila metoda iz prve alineje točke (a) člena 3(1) Izvedbenega sklepa Komisije (EU) 2018/1523 – samoocena organa javnega sektorja.
  • Izjava je bila nazadnje pregledana 23. septembra 2020.

 

Povratne in kontaktne informacije

Vse informacije, ki so dostopne v Informacijskem sistemu eUA lahko uporabniki dobijo na elektronskem naslovu upravna.akademija@gov.si.

Obvestilo o domnevno nedostopnih vsebinah in/ali zaprosilo za informacije o nedostopnih vsebinah nam lahko pošljete po navadni ali elektronski pošti na naslov:

Ministrstvo za javno upravo
Direktorat za javni sektor 
Upravna akademija
Tržaška cesta 21
1000 Ljubljana

gp.mju@gov.si

Odgovor boste prejeli v roku osmih dni od prejema obvestila oziroma prošnje. Če v tem roku ne bomo mogli podati ustreznega odgovora, vam bomo sporočili, kdaj bo odgovor podan in razloge za zakasnitev odgovora.

 

Izvršilni posotpek

V primeru nezadovoljivih odgovorov na katero koli obvestilo ali zahtevo, poslano v skladu z 8. členom Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko oddate prijavo na:

Uprava Republike Slovenije za informacijsko varnost
Ministrstvo za javno upravo
Tržaška cesta 21
1000 Ljubljana

Prikaži na zemljevidu

01 478 47 78
gp.uiv@gov.si

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani Upravne akademije potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih najdete v splošnih pogojih uporabe.