Javni uslužbenci, ki pri svojem delu uporabljajo tudi francoski jezik, se tega lahko učijo tudi v okviru programa »Francoščina v mednarodnih odnosih«, ki se izvaja na podlagi 4-letnega partnerskega memoranduma z Mednarodno organizacijo za frankofonijo – MOF (Organisation internationale de la francophonie – OIF).

Za obdobje 2023–2026 je v pripravi nov memorandum, ki bo omogočil sofinanciranje izvajanja navedenega programa. Program je namenjen javnim uslužbencem v državni upravi, ki francoski jezik uporabljajo v poklicnem okolju (udeležba na mednarodnih sestankih, razumevanje in oblikovanje gradiv v francoskem jeziku).

Usposabljanje, ki ga MOF sofinancira v višini 50 %, obsega skupinske tečaje od stopnje A1 do C2, individualne tečaje, intenzivne tečaje v Franciji in Belgiji ter tehnične oziroma strokovne seminarje.

Upravna akademija vsako jesen objavi vabilo k prijavi potreb po tovrstnih usposabljanjih. Sporočene potrebe organov za naslednje koledarsko leto sporoči MOF do konca novembra. Usposabljanja se praviloma začnejo marca in se zaključijo do konca novembra.

 

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani Upravne akademije potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih najdete v splošnih pogojih uporabe.