Dr. Franc Žohar

Skozi svoje celotno delovanje ga spremljata dva temeljna cilja, reševanje problemov in uspešno sodelovanje. Delal na gradbenem podjetju Gradis Celje, Zavodu za urbanistično načrtovanje, Občini Laško, Občini Radeče, bil sočasno nekaj časa direktor ZD Radeče, delal na Premogovniku Velenje in na Službi Vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko, Ministrstvu za pravosodje in javno upravo, Ministrstvu za javno upravo, Ministrstvu za notranje zadeve in sedaj ponovno na Ministrstvu za javno upravo, Služba za lokalno samoupravo.

Predaval na Višji šoli v Celju, Višji šoli B2 v Ljubljani, Mariboru in Portorožu, na Visoki šoli za komercialne vede, kasneje Fakulteti za komercialne vede in poslovne vede v Celju, trenutno predava Višji šoli B2 v Ljubljani in Upravni akademiji. Vpisan je v register strokovnjakov Nacionalne agencije za kakovost v visokem šolstvu.

Objavlja v različnih znanstvenih in strokovnih revijah, s področja lokalne samouprave, javnih financ, prava in logistike, v slovenskem, hrvaškem in angleškem jeziku, o čemer priča več kot dvesto-petdeset enot v COBISS-u.

 

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani Upravne akademije potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih najdete v splošnih pogojih uporabe.