Obveščamo vas, da vsa usposabljanja na daljavo še naprej potekajo po predvidenem urniku. Izpiti potekajo kot načrtovano. Glede vseh drugih sprememb vas bomo obveščali sproti.

Sonja Ristanović

Sonja Ristanović se je po diplomi na Pravni fakulteti v Ljubljani 1979 kot pripravnik zaposlila na takratnem Republiškem sekretariatu za urbanizem. V tem organu je zaposlena še danes in sicer Ministrstvu za okolje in prostor. V teh letih je več kot trideset let vodila in odločala na drugi stopnji v zadevah s področja prostora, graditve, cest, rudarstva, energetike, trenutno pa dela v službi za sistem okolja in prostora, kjer sodeluje pri pripravljanju zakonodaje s področja MOP in drugih ministrstev. Sodelovala je v medresorski delovni skupini za pripravo sprememb Zakona o splošnem upravnem postopku v letu 2004. Več kot dvajset let je članica izpitnih komisij za strokovni izpit iz Zakona o splošnem upravnem postopku in že več let predava vsebino Zakona o splošnem upravnem postopku  na Upravni akademiji. Z Upravno akdemijo je sodelovala tudi pri seminarjih s področja prostora in graditve. Kot soavtor je sodelovala pri izdaji knjig: Zbirka predpisov o graditvi objektov z uvodnimi pojasnili, Nebra, 2008 ter knjigi Gradbeno in uporabno dovoljenje, Uradni list, leta 20121.

Izvaja

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani Upravne akademije potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih najdete v splošnih pogojih uporabe.