Mag. Vita Hribar

višja sodnica

Mag. Vita Hribar je višja sodnica na Upravnem sodišču RS, zunanji oddelek v Celju. Pred tem se je ukvarjala pretežno s področjem mednarodne zaščite na Upravnem sodišču RS, na Oddelku za varstvo ustavnih pravic. 

Diplomirala je na Pravni fakulteti v Ljubljani, kjer je tudi pridobila naziv magistrica znanosti. 

V upravnih sporih kot upravna sodnica presoja pravilnost in zakonitost izpodbijanih upravnih odločb iz ožjega področja javnih financ (dohodnine, davčne izvršbe, carine, sofinanciranja iz javnih sredstev in državne pomoči), iz področja premoženjskih razmerij in okolja ter prostora (denacionalizacija, kmetijstvo, gradbeništvo, stavbna zemljišča, komunalni prispevek, ukrepi inšpektorjev, varstvo okolja), iz področja varstva ustavnih pravic (varstvo ustavnih pravic, državljanstvo, tujci, šolstvo in izobraževanje, varstvo osebnih podatkov, dostop do informacij javnega značaja, varstvo volilne pravice) in iz področja splošnih upravnih sporov (socialno varstvo in družinske zadeve, brezplačna pravna pomoč, koncesije, javni uslužbenci itd.). 

Izvaja

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani Upravne akademije potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih najdete v splošnih pogojih uporabe.