Mag. Aleksander Strel

Mag. Aleksander Strel, po izobrazbi magister politologije, je šef Protokola Republike Slovenije od oktobra 2018. Od nastopa te funkcije so bili pod njegovim vodstvom uspešno izvedeni številni protokolarni dogodki na najvišji državni ravni. Med njimi je treba izpostaviti predvsem obdobje predsedovanja Slovenije Svetu EU ter večja multilateralna projekta – pobuda Tri morja ter večkratno srečanje na ravni predsednikov držav – pobuda Brdo Brijuni Process. Poleg tega je bilo v zadnjih štirih letih izvedenih več kot 70 uradnih ali delovnih obiskov najvišjih državnih predstavnikov doma in v tujini, številne državne proslave ter vrsta drugih protokolarnih dogodkov. 

 

Strel je sicer v protokolarno delo tesno vpet že vse od leta 2004, sprva kot koordinator dogodkov v Protokolu Republike Slovenije, od 2013 do 2018  pa je v Kabinetu predsednika vlade skrbel za protokolarne obveznosti treh predsednikov vlade. Izvaja različna predavanja in izobraževanja s področja poslovnega protokola in bontona.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani Upravne akademije potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih najdete v splošnih pogojih uporabe.