Sonja Peklenik

Sonja Peklenik je magistra poslovnih ved in direktorica in lastnica inštituta za razvoj osebnostnih veščin KRATOS Ljubljana. Izpopolnjevala se je tako doma kot v tujini med drugim tudi v okviru UBC v Vancouvru v Kanadi. Je inštruktorica podjetništva, mentorica za žensko podjetništvo, mednarodno certificirana mojstrica NLP, mednarodno certificirana mojstrica hipnoze, mentorica in moderatorka, trenerka tehnik hitrega branja in pospešenega učenja ter zunanja predavateljica v okviru izbirnih poslovnih veščin na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Z GEA College v Ljubljani je sodelovala kot predavateljica predmeta »Poslovna komunikacija« in »Kultura podjetja«. V letu 2019 je bila predavateljica na dogodku 500 podjetnic za preko šeststo udeležencev. Sodeluje tudi s številnimi uglednimi podjetji in institucijami, ki vključujejo, Banko Slovenije, Telekom d.d., A banko d.d., Addiko banko, Mercator d.d., SID Banko, AKOS RS, ZZZ RS, Uprava zavarovalnice Vzajemna,  Center finančne odličnosti RS, Univerzo v Ljubljani, Ekonomsko fakulteto v Ljubljani, Cmepius, Razvojno agencijo Sora, Združenje bank, …

V času vseživljenjskega učenja in izredne dostopnosti informacij je sposobnost hitrega osvajanja novega znanja, ključna konkurenčna prednost. Od leta 2006 izvaja tečaje hitrega branja, ki so veščina upravljanja s časom. Udeležence usposobi, da berejo hitreje, bolj osredotočeno in s tem izboljšajo svojo osebno in profesionalno uspešnost. Hitro branje  in učenje sta veščini, ki omogočata učinkovito predelati gradivo in izluščiti bistvo, ki ga nato z boljšim razumevanjem, sistematično in osredotočeno predelamo.

Omenjeni program ima pozitivno mnenje Zavoda za šolstvo. Ekonomska fakulteta v Ljubljani pa ga je uvrstila v izbor obveznih izbirnih vsebin.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani Upravne akademije potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih najdete v splošnih pogojih uporabe.