Obveščamo vas, da vsa usposabljanja na daljavo še naprej potekajo po predvidenem urniku. Izpiti potekajo kot načrtovano. Glede vseh drugih sprememb vas bomo obveščali sproti.

Sonja Peklenik

Sonja Peklenik je magistra poslovnih ved in direktorica in lastnica inštituta za razvoj osebnostnih veščin KRATOS Ljubljana. Izpopolnjevala se je tako doma kot v tujini med drugim tudi v okviru UBC v Vancouvru v Kanadi. Je inštruktorica podjetništva, mentorica za žensko podjetništvo, mednarodno certificirana mojstrica NLP, mednarodno certificirana mojstrica hipnoze, mentorica in moderatorka, trenerka tehnik hitrega branja in pospešenega učenja ter zunanja predavateljica v okviru izbirnih poslovnih veščin na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Z GEA College v Ljubljani je sodelovala kot predavateljica predmeta »Poslovna komunikacija« in »Kultura podjetja«. V letu 2019 je bila predavateljica na dogodku 500 podjetnic za preko šeststo udeležencev. Sodeluje tudi s številnimi uglednimi podjetji in institucijami, ki vključujejo, Banko Slovenije, Telekom d.d., A banko d.d., Addiko banko, Mercator d.d., SID Banko, AKOS RS, ZZZ RS, Uprava zavarovalnice Vzajemna,  Center finančne odličnosti RS, Univerzo v Ljubljani, Ekonomsko fakulteto v Ljubljani, Cmepius, Razvojno agencijo Sora, Združenje bank, …

V času vseživljenjskega učenja in izredne dostopnosti informacij je sposobnost hitrega osvajanja novega znanja, ključna konkurenčna prednost. Od leta 2006 izvaja tečaje hitrega branja, ki so veščina upravljanja s časom. Udeležence usposobi, da berejo hitreje, bolj osredotočeno in s tem izboljšajo svojo osebno in profesionalno uspešnost. Hitro branje  in učenje sta veščini, ki omogočata učinkovito predelati gradivo in izluščiti bistvo, ki ga nato z boljšim razumevanjem, sistematično in osredotočeno predelamo.

Omenjeni program ima pozitivno mnenje Zavoda za šolstvo. Ekonomska fakulteta v Ljubljani pa ga je uvrstila v izbor obveznih izbirnih vsebin.

Izvaja

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani Upravne akademije potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih najdete v splošnih pogojih uporabe.