Mag. Adrijana Viler Kovačič

Mag. Adrijana Viler Kovačič (1955) je diplomirala na Pravni fakulteti v Ljubljani. Najprej je bila zaposlena v pravni službi na tedanji občini Ljubljana Šiška. Od leta 1989 je na Ministrstvu za okolje in prostor, kjer je imela različne zadolžitve (vodja pravne službe, generalna sekretarka, namestnica generalnega direktorja Agencije Republike Slovenije za okolje). Leta 2001 je magistrirala na Fakulteti za družbene vede z magistrsko nalogo: Koncesije v Sloveniji.

Njeno delovno področje je varstvo okolja, upravljanje z vodami in ohranjanje narave. Ukvarja se z vodenjem upravnega postopka ter organizacijskimi zadevami, ki so povezane s temi postopki.

V zvezi s publicistično dejavnostjo je objavljala več člankov v različnih revijah, pa tudi dva strokovna priročnika Varstvo okolja in upravni postopki ter Ravnanje z odpadki. Z avtorskimi prispevki in predavanji aktivno sodeluje tudi na različnih posvetih in seminarjih.

Izvaja

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani Upravne akademije potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih najdete v splošnih pogojih uporabe.