1. Čemu je namenjen portal eUA?

Portal eUA vam omogoča prijavo na dogodke Upravne akademije – omogoča vam vnos prijave, vpogled v podatke in do zaključka prijave tudi njihovo spreminjanje.

 

2. Kako pridem do portala eUA?

Do portala eUA pridete na naslednja načina:
1. Neposredno s spletne strani posameznega usposabljanja, na katero se želite prijaviti: preko gumba »Prijavite se«. 
2. Preko gumba eUA (Vstop v e-okolje) na desni strani spletne strani UA.

 

3. Kakšno avtentikacijo potrebujem za prijavo na portal eUA?

Avtentikacijo (prijavo) izvedete s pomočjo storitve za spletno prijavo in e-podpis SI-PASS. Za prijavo na portal eUA se morate avtenticirati (prijaviti): 
1. z uporabniškim računom,
2. s kvalificiranim digitalnim potrdilom ali 
3. z mobilno identiteto smsPASS.

 

 

4. Portal eUA za prijave se ne odpre. Kaj lahko naredim?

Spletna stran Upravne akademije (http://ua.gov.si) in portal eUA (https://eua-prijave.gov.si) sta preizkušena za delovanje na spletnih brskalnikih Chrome (različica 45 in novejše), Mozilla Firefox (različica 41.0 in novejše), Edge, Safari (različica 8 in novejše) in Opera (različica 33 in novejše).

Za pregled in tiskanje nekaterih objavljenih dokumentov potrebujete bralnik datotek PDF (npr. program Adobe Acrobat Reader, ki je na voljo preko svetovnega spleta in je za osebno uporabo brezplačen). Za pregledovanje spletnih strani ne potrebujete drugih programskih dodatkov, za uporabo nekaterih funkcionalnosti pa morate imeti vključen Java Script, ki je že vgrajen v vašem brskalniku.

 

 

 

5. Kako spremenim svoje osebne podatke v uporabniškem računu eUA?

1. V osnovnem pregledu izberite profilno sliko v levem kotu spodaj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Nato se odpre meni na levi strani in izberete »Moj profil«.


3. V zgornjem meniju se pojavi zavihek »Moji podatki«. Spremenite lahko vse podatke. Nato izberite gumb »Shrani«.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Kako se prijavim na usposabljanje Upravne akademije?

Prijavo na usposabljanje na Upravni akademiji lahko izvedete:
• neposredno preko gumba »Prijavite se« na spletni strani izbranega usposabljanja ali
• preko gumba eUA (Vstop v e-okolje) na spletni strani UA (gumb je desno zgoraj na spletni strani UA), kjer po prijavi v portal eUA izberete možnost »Moje prijave«.

Postopek prijave poteka po naslednjih korakih:

Korak 1: Izbira usposabljanja in termina

V sklopu »Moje prijave« izberite »Nova prijava«.
Prikaže se seznam možnih prijav: Usposabljanje, E-usposabljanje, Program, Izpit.

Iz spustnega seznama izberite želeno usposabljanje ter termin.
Poleg termina se prikažejo prosta mesta za prijavo na termin, spodaj pa kotizacija za posameznega udeleženca. Če imate za dogodek naročilnico, vnesite njeno številko in se pomaknite naprej na naslednji korak.

Če termin ni na voljo, lahko oddate zanimanje za naslednjo izvedbo z izbiro kvadratka »Prijava na naslednjo izvedbo« in vpišete število udeležencev, ki bi jih želeli vpisati.

Korak 2: Udeleženci

Korak »Udeleženci« se vam prikaže le v primeru, ko ste prijavljeni z dvofaktorsko avtentikacijo (prijava s certifikatom ali SMS-Pass-om). Če želite prijaviti drugo osebo ali več udeležencev z eno prijavo, boste  torej potrebovali dvofaktorsko avtentikacijo.

 

Vpišete ime, priimek in e-naslov udeleženca ter pritisnete gumb »Najdi«.

Če v sistemu podatki o udeležencu že obstajajo, se izpišejo na zaslonu – s klikom na gumb »Dodaj« se udeleženec doda na seznam.

Če pa podatki o udeležencu še niso v sistemu, jih dopolnite – poleg imena, priimka in elektronskega naslova udeleženca dodate še ime, ki bo navedeno na potrdilu (ki vključuje tudi morebiten znanstven naziv, npr. dr.) in označite spol udeleženca. Udeleženca tudi v takem primeru dodate na seznam s klikom na gumb »Dodaj«.

Če se prijavite v SI-PASS z uporabniškim imenom in geslom, se korak preskoči, saj se šteje, da prijavljate le sebe.

Ko je za izvedbo usposabljanja treba vnesti še dodatne osebne podatke udeleženca (npr. EMŠO za Usposabljanje za imenovanje v naziv), sistem sam pošlje udeležencu elektronsko sporočilo. S klikom na povezavo v sporočilu udeleženec dopolni podatke v prijavi in tako zaključi prijavo.

Korak 3: Prijavitelj/Plačnik

Določite plačnika ali prijavitelja.
Plačnik ali prijavitelj je lahko fizična oseba (samoplačnik) ali pravna oseba (t. j. organ oz. organizacija).
Če je plačnik pravna oseba, vnesete davčno ali matično številko in pritisnete »Najdi«. Če ste vnesli pravilno, se polja davčna številka, matična številka, naziv in naslov izpišejo samodejno – te podatke pridobi portal iz AJPES-a in jih ne urejate.

Korak 4: Zaključek

Zadnji, četrti korak je namenjen potrditvi vnesenih podatkov. Na zaslonu se izpišejo vneseni podatki – število udeležencev, naziv usposabljanja, termin in kotizacija ter pojasnilo, da bodo udeleženci prejeli elektronsko obvestilo o usposabljanju in zahtevo za potrditev osebnih podatkov. S klikom na gumb »Zaključi« tudi potrdite, da je usposabljanje udeleženca oz. udeležencev v interesu organa oz. organizacije. Po zaključku usposabljanja boste prejeli račun.
Z zaključenim četrtim korakom je prijava oddana in pridobi status »Oddana«. Ob oddaji prijave prejmejo udeleženec, prijavitelj, kontaktna oseba in plačnik tudi elektronsko sporočilo.
Bodite pozorni, da vaša prijava pridobi status »Zaključena« (Pri nekaterih usposabljanjih bo prijava pridobila status »zaključena« šele po pregledu koordinatorja ali pa po vnosu dodatnih osebnih podatkov s strani uporabnikov.).

 

7. Kako prijavim več oseb na usposabljanje?

Če želite prijaviti drugo osebo ali več udeležencev z eno prijavo, boste potrebovali dvofaktorsko avtentikacijo (prijava s certifikatom ali z SMS-Pass-om). V takem primeru se vam bo v prijavi prikazal korak »Udeleženci«.

 

8. Kako se odjavim od usposabljanja?

Odjavi vas lahko samo oseba, ki vas je prijavila in to samo v roku za odjavo.

1. Pojdite na meni »Moje prijave«.
2. Če je prijavljen samo en udeleženec, izberite prijavo in v orodni vrstici izberite »Prekliči«.


3. Če je prijavljen več kot en udeleženec, izberite prijavo in v orodni vrstici izberite »Vpogled«. Nato se v prijavi premaknite na korak »Udeleženci«. Z seznama izberite udeleženca, ki ga želite izbrisati in kliknite na gumb »Izbriši«.

 

9. Kako zamenjam udeleženca na prijavi?

Zamenjavo udeleženca lahko izvede samo oseba, ki je prijavo oddala. Ta korak je možen le do tri dni pred pričetkom usposabljanja.

1. Izberite meni »Moje prijave«.
2. Izberite prijavo, na kateri želite spremeniti udeležence, in v orodni vrstici izberite »Vpogled«.


3. Odpre se vam prijava z vsemi podatki. Nadaljujete na stran »Udeleženci«.
4. Izberite udeleženca, ki ga želite izbrisati, in v orodni vrstici izberite gumb »Izbriši«.


5. Vpis novega udeleženca poteka enako kot pri novi prijavi. Vpišete ime, priimek in e-naslov udeleženca ter pritisnete gumb »Najdi«. Če v sistemu podatki o udeležencu že obstajajo, se izpišejo na zaslonu – s klikom na gumb »Dodaj« se udeleženec doda na seznam. Če pa podatki o udeležencu še niso v sistemu, jih dopolnite – poleg imena, priimka in elektronskega naslova udeleženca dodate še ime, ki bo navedeno na potrdilu (ki vključuje tudi morebiten znanstveni naziv, npr. dr.) in označite spol udeleženca. Udeleženca tudi v takem primeru dodate na seznam s klikom na gumb »Dodaj«.
6. Vnesete lahko le toliko udeležencev, kolikor je prostih mest na usposabljanju oziroma kolikor mest kot ste jih zasedli s prijavo.
7. Nato pritisnete gumb »Naprej«. Prijava vas vodi do končnega koraka, kjer potrdite spremembe.

 

10. Dobil/-a sem e-sporočilo za potrditev osebnih podatkov. Kako to storim?

Vpis osebnih podatkov naredi udeleženec osebno.

1. Pojdite na meni »Moje prijave«.
2. Izberite prijavo na kateri želite urediti osebne podatke in v orodni vrstici izberite gumb »Uredi osebne podatke«.


3. Pojavi se vam zaslon za vnos polj z dodatnimi podatki. Izpolniti morate vsa vnosna polja.

 

11. Kje vidim svoja potrdila o udeležbi na dogodkih?

1. V osnovnem pregledu izberite profilno sliko v levem kotu spodaj.


2. Odpre se meni, nato izberite »Moj profil«.


3. V meniju se pojavi zavihek »Potrdila«.

 

12. Na portalu eUA sem imel/-a potrdilo o udeležbi na dogodku (npr. usposabljanju), sedaj tega potrdila ni več. Zakaj?

Na portal eUA se niste prijavili z istim SI-PASS uporabniškim računom. Za prijavo na portal eUA uporabite isti SI-PASS uporabniški račun s katerim ste bili prijavljeni na dogodek.

 

13. Kako se prijavim na termin, ki je razpisan samo za naš organ, ali na dogodek po naročilu?

Prijava udeležencev na dogodek, ki je organiziran samo za določen organ, je možna samo prijaviteljem, ki imajo v svojemu uporabniškemu računu izpolnjeno polje »Status zaposlitve« (to polje sicer ni obvezno) in izbranega delodajalca, ki mora biti enak organu, za katerega je dogodek namenjen. Natančna navodila se nahajajo na naslovu: https://ua.gov.si/media/1390/navodila-is-eua-izvedba-po-naro%C4%8Dilu.pdf 

 

14. Na spletni strani Upravne akademije je objavljen termin, vendar se v prijavi ne vidi. Zakaj?

Če termin ni viden na prijavi, se na ta termin ne morete več prijaviti. Morda se je termin med tem že zapolnil.

 

15. Kako spremenim plačnika na prijavi?

Plačnika po zaključeni prijavi ni mogoče spremeniti. Če želite spremeniti plačnika, je treba prijavo izbrisati in pripraviti novo prijavo z drugim plačnikom.

 

16. Ali spletna stran Upravne akademije in portal eUA delujeta na mobilnih napravah?

Spletne strani Upravne akademije preizkušeno delujejo na mobilnih napravah, medtem ko portal eUA (aplikacija) ni prilagojena delovanju na mobilnih napravah.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani Upravne akademije potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Več o piškotkih najdete v splošnih pogojih uporabe.